Verbeter uw sport prestaties

Voorkom spierkrampen, verhoog je uithoudingsvermogen en herstel sneller. 

Voldoende magnesium in het lichaam voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, verkort herstel na inspanning en draagt bij aan vetverbranding, soepele gewrichten en meer energie.

Direct hulp bij spierkrampen

Magnesium ontzuurt spiercellen na een intensieve training. Via de huid wordt de magnesium snel en diep in de cellen opgenomen. Na enkele minuten doet het zijn werk en voel je de ontspanning.

Topsport en magnesium

Voor sporters wordt de opname van magnesium via de huid als onmisbaar beschouwd, vanwege zijn snelle en effectieve werking. De methode wordt dan ook al vele jaren in topsport toegepast en is nu ook bezig de gezondheidswereld te veroveren.

Herstel en uithoudingsvermogen

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren. Het draagt bij een natuurlijk herstel en ontspanning van de spieren, bevordert vetverbranding en verhoogt het uithoudingsvermogen.

Permsal Magnesium - Icoon
gebruik van magnesiumolie bij sport

Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen.

Vandaag de dag hebben veel mensen te kampen met ziektes zoals een hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterol- en triglyceridenwaarden, aderverkalking of overgewicht. Mede verantwoordelijk voor deze aandoeningen is een gebrek aan magnesium.

Magnesium speelt een belangrijke rol binnen alle biologische lichaamsprocessen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei- en energiewinning.

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen.

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in Permsal is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat zo rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waarvan slechts een klein deel wordt opgenomen. Tabletten of pillen bevatten vul- en bindingsmiddelen die niet lichaamseigen zijn, met vaak darmklachten en diarree als gevolg.

Magnesium kan dus beter opgenomen worden via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten.

Meer over magnesium in onze kennsibank

Elk mens heeft gemiddeld ongeveer 400 milligram per dag nodig.

De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren zoals lichaamsgewicht, levensstijl of leeftijd. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig.

Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten.

Afhankelijk van de inspanning ligt de behoefte voor sporters al snel op de 1000 milligram per dag, ruim tweemaal zoveel als gewoonlijk.

Speciaal voor sporters heeft Permsal een Magnesium sportolie ontwikkeld.

Voor sporters wordt de opname van magnesium via de huid als onmisbaar beschouwd, vanwege zijn snelle en effectieve werking. De methode wordt dan ook al vele jaren in topsport toegepast en is nu ook bezig de gezondheidswereld te veroveren.

De sportolie is makkelijk, snel en gericht aan te brengen met de spuitfles.

De olie ontzuurt de spiercellen na een intensieve training en zorgt daarmee voor meer soepelheid van de spieren. Het bevat 31% van de meest zuivere magnesiumchloride ter wereld.

De Permsal magnesium sportolie komt in 100ml, 200ml en 500ml. Daarnaast is ook een magnesium olie beschikbaar voor behandelingen.

Magnesium tekort voor sporters
Tekort aan magnesium - oplossing permsal

Ervaringen van professionals

Over het gebruik van Permsal magnesium

Binnen ons sauna en wellness centrum maken wij gebruik van Permsal producten. Tijdens onze massages werken wij met de sportolie van Permsal. 

Wellnessmassage Prinsenbeek

"
"

Onze klanten komen met verschillende klachten bij ons in de praktijk. Tijdens massages en behandelingen maken wij gebruik van Permsal producten om het magnesium tekort aan te vullen. Daarbij adviseren wij verschillende behandelingen om het tekort aan te vullen en lichamelijke klachten te verhelpen.

Fysiotherapie Gestel Eindhoven

"
"