Kom volledig tot rust

Magnesium draagt bij aan algehele ontspanning van het lichaam en brengt je geheel tot rust. Het ontspant spieren, zenuwen en bloedvaten. Met de producten van Permsal creëer je gemakkelijk thuis je eigen mini-wellness.

De natuurlijke magnesium producten van Permsal zijn rustgevend. Magnesium ontspant de spieren, zenuwen en bloedvaten en staat ook wel bekend als het "anti-stress mineraal".

Anti-stress mineraal

Het lichaam verbruikt zeker tweemaal meer magnesium tijdens stressvolle periodes. Magnesium staat onder andere bekend als het ‘antistress-mineraal’. Het heeft een rustgevend effect op lichaam en geest, zorgt voor een heerlijke nachtrust, meer energie gedurende de dag en een gebalanceerde stressreactie in stressvolle situaties.

Totale ontspanning

Permsal biedt een breed assortiment geschikt voor wellness. De magnesium kristallen bijvoorbeeld, voor een heerlijk voetbad of een warm ligbad voor totale ontspanning. De magnesium body scrub voor het verwijderen van dode huidcellen en een extreem gladde huid. Of de magnesium gel speciaal voor massages of pakkingen in combinatie met infraroodsauna’s.

Mini wellness thuis

Permsal magnesium is bezig met het maken van een opmars in wellness centra en wordt nu al door vele masseurs, therapeuten en sauna’s gebruikt. Maar met de producten van Permsal kun je ook heel gemakkelijk thuis je eigen mini wellness creëren.

Permsal Magnesium - Icoon

Gebruik de gel of olie in combinatie met infrarood voor een optimale doorbloeding en magnesium opname.

Meer over magnesium olie

Magnesium assortiment voor wellness

Magnesium vlokken en kristallen voor een magnesium voetbad

Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen.

Vandaag de dag hebben veel mensen te kampen met ziektes zoals een hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterol- en triglyceridenwaarden, aderverkalking of overgewicht. Mede verantwoordelijk voor deze aandoeningen is een gebrek aan magnesium.

Magnesium speelt een belangrijke rol binnen alle biologische lichaamsprocessen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei- en energiewinning.

Oorzaken van een magnesium gebrek

De oorzaken van een magnesiumgebrek zijn uiteenlopend. Daarbij worden drie categorieën aangehouden om het onderscheid te verduidelijken.

Verhoogde stress

Bij een magnesiumgebrek worden onze zenuwbanen overprikkeld met als gevolg een onrustig gevoel en nervositeit. Daarbij worden stresshormonen zoals adrenaline en noradrenaline afgescheiden van het lichaam.

Hoge magnesiumbehoefte door sportactiviteiten

Bij het beoefenen van sport verbruikt het lichaam aanzienlijk meer magnesium. De oorzaak hiervan is de verhoogde spieractiviteit en transpiratie (uitscheiden van magnesium). Wanneer het lichaam voldoende magnesium heeft worden spierkrampen en melkzuren voorkomen.

Slechte voeding

Onze voorvaderen voeden zich duizenden jaren geleden met magnesiumrijke voeding. Veel gerechten (zoals noten, volkoren granen en groenten) waren rijk aan magnesium. Doordat wij sneller zijn gaan produceren is de kwaliteit van magnesiumrijke voeding achteruit gegaan.

Meer over symptomen en magnesium leren, ontdek de items in onze magnesium kennisbank.

Elk mens heeft gemiddeld ongeveer 400 milligram per dag nodig.

Deze behoefte wordt nog groter bij bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken die veel fosfaten bevatten. Deze fosfaten binden zich aan magnesium waardoor het niet meer opgenomen kan worden door het lichaam.

Idealiter wordt de 400 mg magnesium gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groente zoals spinazie zijn voorbeelden van voedsel met veel magnesium. Helaas hebben we niet allemaal een perfect voedingspatroon en redden we de dagelijkse 400 mg magnesium inname niet. Dit kan vervolgens aangevuld worden met voedingssupplementen, of beter, opgenomen via de huid.

Permsal magnesium heeft hiervoor verschillende producten ontwikkeld. Ontdek meer over onze magnesium olie, sportolie of magnesium kristallen.

Ontspan met magnesium kristallen

Naast olie bieden wij ook magnesiumkristallen, welke zeer geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met een ontspannen voet- of ligbad. De kristallen hebben dezelfde snelle en effectieve kracht als olie, dus het magnesium wordt direct opgenomen via de huid.

Voor een totale lichaamsbehandeling lost u 400 tot 800 gram magnesiumkristallen op in bad met warm stromend water. Perfect voor een heerlijke nachtrust.


Magnesium gel en olie van permsal
Magnesium olie om het magnesium tekort in uw lichaam aan te vullen

Permsal Magnesium is er voor iedereen

De magnesium van Permsal is beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke markt. Maak een keuze zodat wij u beter van dienst kunnen zijn.

Particulieren

Een magnesium tekort is de oorzaak van veel lichamelijke problemen. Wij informeren u over het gebruik van Permsal bij een magnesium tekort.

Meer over magnesium

Praktijkhouders

Fysiotherapeut, Sportmasseur of wellness? Permsal Magnesium wordt toegepast bij behandelingen, leer er meer over.

Meer voor professionals

Kennisbank

Meer leren over de kracht van Magnesium? Lees er alles over in onze kennisbank.

Kennisbank

Ervaringen van professionals

Over het gebruik van Permsal magnesium

Binnen ons sauna en wellness centrum maken wij gebruik van Permsal producten. Tijdens onze massages werken wij met de sportolie van Permsal. 

Wellnessmassage Prinsenbeek

"
"

Onze klanten komen met verschillende klachten bij ons in de praktijk. Tijdens massages en behandelingen maken wij gebruik van Permsal producten om het magnesium tekort aan te vullen. Daarbij adviseren wij verschillende behandelingen om het tekort aan te vullen en lichamelijke klachten te verhelpen.

Fysiotherapie Gestel Eindhoven

"
"