Magnesium bij hoofdpijn en migraine

hoofdpijn en migraine

Er zijn veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn en migraine. Stress, fel licht of gespannen spieren bijvoorbeeld. Sinds kort is bekend dat een magnesiumtekort kan leiden tot migraine. Migraine wordt veroorzaakt door een verstoord evenwicht van stofwisselingen in de hersenen. Magnesium draagt bij aan een goede stofwisseling in de hersenen.

Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Het is aan te raden om dagelijks preventief magnesium te gebruiken om migraine en hoofdpijn te voorkomen.

Bij Hoofdpijn

Hoofdpijn komt in verschillende vormen voor. Bij een langdurige of heftige hoofdpijn is het aan te raden om het tekort aan magnesium aan te vullen in het lichaam. De hoofdpijn kan veroorzaakt worden door een verkramping in de schedel- en nekspieren. Hierdoor is het belangrijk om de schedel- en nekspieren te ontspannen. Een oorzaak hiervan kan zijn dat het lichaam stress ervaart en het lichaam meer magnesium verbruikt in het lichaam. 

Onderzoek wijst uit dat het aanbrengen van magnesium olie / sportolie in de nek en schedelspier (vanaf de schouder tot de schedelrand) een verlichtend effect heeft op de hoofdpijn. Met het lokaal aanbrengen van permsal magnesium wordt dit direct opgenomen op cel niveau, waardoor de spieren ontzuren en ontspannen. Het lichaam neemt direct magnesium op waardoor een hoofdpijn wordt verlicht.

Bij migraine

Hoofdpijn en de bijzonder vorm ervan, migraine, horen tot de meest gehoorde klachten in de spreekkamer van de arts. Sinds kort is bekend dat ook chronisch magnesium gebrek een doorslaggevend aandeel in het ontstaan van migraine kan leveren. Migraine ontstaat door een verstoord evenwicht van de stofwisseling. Hierdoor ontstaat er een verkramping van de bloedvaten met een migraine als gevolg.

Permsal adviseert mensen met migraine verschijnselen om gebruik te maken van de magnesium sportolie voor een direct resultaat. Het aanbrengen van sportolie vanaf de schedelrand tot aan de schouders met een ruime hoeveelheid magnesium sportolie. 10-15 min in laten trekken voor een direct en voelbaar resultaat.

Voorkom migraines door het tekort vroegtijdig aan te vullen

Door gebruik te maken van magnesium kristallen / vlokken is het mogelijk om het tekort aan magnesium op een duurzame manier aan te vullen in het lichaam. Hierdoor komen hoofdpijnen en migraines minder vaak voor. Ons advies is om regelmatig (2x in de week) een lig of voetbad te nemen en de olie dagelijks te gebruiken.

Gebruik en tips

De magnesium van Permsal kunnen dagelijks gebruikt worden. Met de gel of olie masseert u nekspieren los, of stap in een rustgevend bad met magnesium kristallen voor totale ontspanning en geniet van een heerlijke nachtrust. Er kan ook voor worden gekozen om een magnesium kuur te nemen voor het inlopen van een groot tekort. 

Download het wetenschappelijke onderzoek over magnesium opname via de huid hier.

Aanbevolen producten

Magnesium kristallen

Magnesium kristallen worden gebruik in combinatie met warm water, bijvoorbeeld in een voeten- of ligbad. Dit is de mildste manier om magnesium via de huid op te nemen en biedt dezelfde snelle werking en effectieve kracht als magnesiumolie. De magnesium kristallen bestaan uit een vaste vorm van magnesium en bevatten uitsluitend magnesiumchloride en gebonden water, wat een puur en natuurlijk product oplevert. Permsal magnesium kristallen hebben de hoogst mogelijke concentratie magnesium (47%), waardoor de kwaliteit gegarandeerd is.

 • Effectieve magnesium opname via de voeten
  Afvalstoffen worden op een natuurlijke manier via de voeten afgevoerd
 • Pure magnesiumchloride (hoge concentratie van 47%)
 • Opperste ontspanning voor spieren, brein en zenuwstelsel
 • Ondersteunt bij: spierspanning en -krampen, stress, burn-out, slaapstoornissen, huidproblemen (eczeem en psoriasis) en (chronisch) reumatische klachten.
 • Ideaal in gebruik voor jonge kinderen en baby's
 • 4kg + 1kg is goed voor 8 ligbaden of 32 voetenbaden
 • 2kg + 500 gr is goed voor 4 ligbaden of 16 voetenbaden

€ 10,45

Product bekijken

Magnesium sportolie

Speciaal voor sportliefhebbers is er Permsal Magnesium sportolie. Bij intensief sporten verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Bovendien wordt door de toegenomen transpiratie ook meer magnesium uitgescheiden. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, levert een bijdrage aan vetverbranding en versnelt spierherstel waardoor sportprestaties verbeteren.

 • Pure magnesiumchloride (concentratie van 31%)
 • Elke spray bevat 10ml magnesium.
 • Sportmineraal: sneller spierherstel na inspanning om sportprestaties te verhogen
 • Bevat DMSO: werkt ontstekingsremmend en voorkomt spierkrampen.
 • Sportolie voorkomt melkzuren (ontzuurt spiercellen), geeft soepelheid in spieren, verhoogt uithoudingsvermogen en levert een bijdrage aan vetverbranding.
 • Aanbevolen voor fysieke en mentale balans, spierspanning en -krampen, stress, burn-out, slaapstoornissen, huidproblemen (eczeem en psoriasis), zwangerschap en (chronisch) reumatische klachten.

€ 14,95

Product bekijken